Kórházétterem
Kórház? Étterem?
Rigában működött egy ideig a Hospitalis nevű étterem, ahol a betérő éhes vendéget egy "vérbeli” kórház-feling fogadta.
A pincérek is a hely szellemét követve orvosi és nővérruciban sürögtek különleges, olykor bizarr elnevezésű menüket kínálgatva.
Az evőeszközök, a berendezés is követte az alapelgondolást.
A történet vége is furcsa, akár csak maga az étterem. A Lett egészségügyi hivatal bezáratta, mert nem találta a helyet elég higiénikusnak.
Ám ez az ötlet korábban másnak is eszébe jutott már. Dallasban a The Heart Attack Grill nevű helyen találunk rá hasonlóra. Itt főleg hamburger a fő kaja, de az aztán a végletekig felturbózva.
A Quadruple Bypass Burger-ben négy szelet vastag hús, egy egész hagyma és paradicsom, nyolc vastag szelet sajt és 16 szelet szalonna borzolja a kalóriákra éhezőket, mert ez így kb 9000 kalóriát ad ki.
Az étterem elnevezései is egyediek. A vendégeket „beteg”-nek, a csinos pincérnőket pedig „nővér”-nek nevezik. A rendelés után a „beteg” a csuklójára kapja a „receptet” vagyis a blokkot.
A 160 kilónál nehezebb vendéget különleges kényeztetés várja. Ingyenes menük és személyes „nővér”. (Ehhez még híznom kell kb 90 kilót.)
A faloda alapítója Jon Basso, aki 2005-ben kifejezetten a kulináris megbotránkoztatás jegyében hozta létre e mára már legendássá vált helyet.
Rigában működött egy ideig a Hospitalis nevű étterem, ahol a betérő éhes vendéget egy "vérbeli” kórház-feling fogadta.
A pincérek is a hely szellemét követve orvosi és nővérruciban sürögtek különleges, olykor bizarr elnevezésű menüket kínálgatva.
Az evőeszközök, a berendezés is követte az alapelgondolást.
A történet vége is furcsa, akár csak maga az étterem. A Lett egészségügyi hivatal bezáratta, mert nem találta a helyet elég higiénikusnak.
Ám ez az ötlet korábban másnak is eszébe jutott már. Dallasban a The Heart Attack Grill nevű helyen találunk rá hasonlóra. Itt főleg hamburger a fő kaja, de az aztán a végletekig felturbózva.
A Quadruple Bypass Burger-ben négy szelet vastag hús, egy egész hagyma és paradicsom, nyolc vastag szelet sajt és 16 szelet szalonna borzolja a kalóriákra éhezőket, mert ez így kb 9000 kalóriát ad ki.
Az étterem elnevezései is egyediek. A vendégeket „beteg”-nek, a csinos pincérnőket pedig „nővér”-nek nevezik. A rendelés után a „beteg” a csuklójára kapja a „receptet” vagyis a blokkot.
A 160 kilónál nehezebb vendéget különleges kényeztetés várja. Ingyenes menük és személyes „nővér”. (Ehhez még híznom kell kb 90 kilót.)
A faloda alapítója Jon Basso, aki 2005-ben kifejezetten a kulináris megbotránkoztatás jegyében hozta létre e mára már legendássá vált helyet.
Megjegyzések