Epertó
Szenegálban a fővárostól északkeletre található egy különleges tó.
Nem a photoshop különös játéka ez az eper-rózsaszín, hanem az elképesztően magas sótartalmú vízben élő baktériumok mellékterméke.
A Retba tó számunkra különlegesség, az itt élőknek pedig a megélhetés.
Sót "bányásznak" a tófenékről, ami azért is kemény feladat, mert a víz sótartalma 40 százalékos, ami bőven magasabb a holt tenger vizénél. Hogy bőrüket megóvják, a Shea fa diójából előállított zsiradékkal kenik be magukat.
A tó valaha a Dakar rali végállomása volt.
Nem a photoshop különös játéka ez az eper-rózsaszín, hanem az elképesztően magas sótartalmú vízben élő baktériumok mellékterméke.
A Retba tó számunkra különlegesség, az itt élőknek pedig a megélhetés.
Sót "bányásznak" a tófenékről, ami azért is kemény feladat, mert a víz sótartalma 40 százalékos, ami bőven magasabb a holt tenger vizénél. Hogy bőrüket megóvják, a Shea fa diójából előállított zsiradékkal kenik be magukat.
A tó valaha a Dakar rali végállomása volt.
Megjegyzések