Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 23, 2014

péhovard

Kép
- Uram! A késemért jöttem! - Hol hagyta? - Valami matrózban. - Milyen kés volt? - Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? - Várjunk... Csak lassan, kérem... Milyen volt a nyele? - Kagyló. - Hány részből? - Egy darabból készült. - Akkor nincs baj. Megvan a kés! - Hol? - A hátamban. - Köszönöm... Gondolom mondanom sem kell az írót, kitől e fenti sorok származnak.

Pihent agy #043

Kép
8^)

Érckakas

Kép
*_*

Pihent agy #042

Kép
8^)

A Színházi világnap margójára

Kép
Álmomban színpadi díszletek között jártam, a Jelen című nagy színházi produkció kulisszái mögött. A hamisra festett falak nem keretre feszített matériában tűntek elő, hanem a gondolatok, a tettek a történések váltak díszletekké, s a számtalan hazug beszéd pedig csupán "szó, szó, szó"! E hanyagul festett, hamis világunkban lassan magunk is hamissá válunk, lelkünk is csupán kellékké lesz, mit az előadás után feltesznek a kelléktár egyik poros polcára. Színtelen porhüvelyünk a jelmeztárba kerül, hamis szavainkat pedig elnyeli az üres széksorokkal, ásító páholyokkal tátongó idő. Papírmasé ígéreteink és gyalulatlan fakeretre feszített vászon terveink ott pihennek majd az örökkévalóság homályos sarkaiban - fröccsöntött üveggolyóink elgurulnak, mű-hitünket összezúzzák a nehéz reflektorok. Csak egyetlen egy van, mi igazi, mely még megmaradt nekünk: a végtelen szomorúságunk.

Pihent agy #041

Kép
8^)

A Török

Kép
Csak így hívták az ír származású magyar Kempelen Farkas sakkozógépét, mely világ körüli útja során sokakat ejtett ámulatba. Igen kevesen tudták csupán, hogy ember rejtőzik a szerkezetben.

Pihent agy #040

Kép
8^)

Papp Laci

Kép
1926. március 25-én született Görbe, vagy ahogy a világ, s annak élsportolói ismerték: Papp Laci ökölvívónk, ki nemzeti érzelmeit sosem rejtette véka alá.

Pihent agy #039

Kép
8^)

Morbid

Kép

Pihent agy #038

Kép
8^)

Pihent agy #037

Kép
8^)