Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november 17, 2019

dr Réthy

Kép
Ismerős valakinek Dr. Réthy László professzor neve?

Voltaire

Kép
"Ez a világ a létező világok legjobbika. Minden jól van, minden jóra fordul, minden a lehető legjobban van ezen a legeslegjobb világon!”

TV világnap

Kép
Valaha egy fórummal indult, ebből nőtte ki magát a televízió, televíziózás világnapja.

Penész! Te mész!

Kép
A penészgombák a soksejtű hifás gombák -több ezer fajtáját tartalmazó- csoportja. Mindenhol ott vannak, s igazából kiirthatatlanok.

Colorado 2014

Kép
Colorado államban 2014-ben úgy döntöttek, hogy legalizálják a marihuána fogyasztást.

30 éves a nemzetközi gyermekjogi törvény

Kép
A gyermeki jogokról, a kisgyermekek társadalmi helyzetéről már az ókori Egyiptomi Középbirodalom (i.e. 2000-1800) idejéből is maradtak feljegyzések, képi ábrázolások.

Teszt

Az ókori Rómában a férfiaknak, egymás között az volt a szokása, hogy ha valaminek az igazságtartalmára megesküdtek, akkor egyik kezüket -többnyire a jobbot- a heréjükre tették jelezve, hogy az vesszen, ha hazudnának. A here latinul: testis - így aztán ebből származik a teszt szó.

Vigye el a Zsiráf!

Kép
Elvisz a zsiráf mindent, ami 100 MB alatti! Megbízhatóan. Megdumcsizható vele, hogy meddig tartsa magánál a küldeményt, max 1 nap. Azt is fixálhatjuk, hogy a küldemény átadásakor annak Nála nyoma se maradjon. Ráadásul a zsiráf nagyon egyszerű lélek, nem kell vele túlvariálni a dolgokat.

Mortimer Miklós

Kép
1928. november 18-án mutatkozott be a nagyközönségnek a Walt Disney stúdió sztárja: (Mickey) Miki egér, akit eleinte még Mortimernek hívtak. Legelső filmje Az őrült repülő volt, mely már hangosan szólt nézőihez.

Tell Vilmos

Kép
Csillogó időgépünkkel, melyet még H. G. Wells is megirigyelne, most visszarepülünk 1307. november 18. napjára.