Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember 14, 2014

Gyermekek Világnapja

Kép
60 éve ünnepli meg a Földgolyóbis a Gyermekek Világnapját,

A ballonosok

Kép
A Montgolfier fivérek tekinthetők a modern repülés atyjainak. 

The New York Times

Kép
A „Szürke Hölgy” -bár a gyengébbik nem esetén nem illendő a korra célozni- immár 163 éves. Ugyanis 163 éve 1851. szeptember 18-án jelent meg először a The New York Times (Akkori nevén: New York Daily Times), s pontosan 1 cent volt az ára. Kezdetben a hét hat napján -később minden nap- megjelenő újság a konzervatív nézetek képviselője volt. Alapítói George R. Jones bankár és a republikánus politikus, újságíró Henry Jarvis Raymond. A lap stílusát már az első számban megfogalmazták: „Konzervatívaknak kell lennünk minden olyan esetben, amikor a konzervativizmus a közjót szolgálja, és radikálisok leszünk mindenben, ami szerintünk radikális hozzáállást és reformot kíván. Nem hiszünk abban, hogy a társadalomban valami vagy helyes vagy helytelen – arra törekszünk, hogy ami jó azt megtartsuk és fejlesszük, ami gonosz azt kiirtsuk vagy megreformáljuk.” Az újság népszerűsége akkor kezdett növekedni, mikor az akkori politikusok disznóságait kezdte kiteregetni. Igyekezett politikailag függetle

Képviselő asszony no1

Kép
130 éves idős néni lenne Slachta Margit szerzetes, feminista, és Magyarország történetének első női parlamenti képviselője.

Mit esznek az űrhajósok?

Kép
Az Amerikai Mercury programról John Glennel kapcsolatban írtam már.

Száll a kakukk...

Kép
1935. szeptember 17. La Junta, Colorado állam. Itt születik a sokak szemében egyregényes írózseni: Kenneth Elton Kesey - másként: Ken Kesey.

Frank és Peter

Kép
Színes egyénisége volt,

O.K.

Kép
Az oké (okay) kifejezés a második helyen áll a nagyon gyakran használt szavak sorában a világon.

Fleming (remastered)

Kép
Mi köze a vízipólónak a Nobel díjhoz? Rengeteg.

Dante

Kép
Ez akár Rólunk, magyarokról is szólhatna...

Amy

Kép
1983.09.14.–2011.07.23.