Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 11, 2020

Casanova megveretése

Kép
 Casanováról, a híres kalandorról sokan csak azt tudják, hogy imádta a nőket, főleg ha amazok az ágyában örömmel fogadták a férfi öleléseit, csókjait és egyebét. Ettől függetlenül nagyszerű gondolkodó is volt, filozófus és az okkult „tudományok” ismerője, hét nyelven író, beszélő tudós ember. Kitalálta a lotteria (lottó) nevű szerencsejátékot, melyért XV. Lajos francia király kitüntette és arannyal jutalmazta.

A világ leggonoszabb embere

Kép
 Komor köpenyét teríti rám az Éj, Eltakar világot, s tündérálmokat, Ha nem látnám: félnék, s vágynám: mesélj, de itt van Ő és bölcsen hívogat. Int és fülembe súg, hogy értsem a mélységes mély titkokat: Hallgass balga gyermek, kincsem, s ne rejtsd tovább a szárnyadat. Csitt most, némán tombolva jöjj velem! S meglásd: Istenként szállunk át  a bársonypuha éjjelen. (ford.:én)

Betépett grafikák vagy grafikus

Kép
 Már régóta gondolkodtam azon, hogy írok egy kis cikkecskét az emberi agy programozhatóságáról, az agystimuláló trükkökről, melyeket a reklámipar használt egy ideig, vagy a különféle agymosó programokról, amikkel a különféle szekták kerítik hatalmukba az ártatlanokat. Még nem mondtam le róla, de adatgyűjtés közben rátaláltam egy érdekes történetre, ami egy kicsit a témába vág.