Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 12, 2016

Karcsi a tizenkettedik, ráadásul svéd

Kép
334 éve született XII. Károly, Svédország utolsó nagy királya.

Étteremverseny

Kép
Nem vitatom, hogy Massimo Bottura megtanult főzni, de ahogy különbséget teszek a doktor és az orvos között, úgy a szakács és a látvány-kulináris zsonglőr közötti ellentétet is képes vagyok felismerni. Nem akarom én megbántani, de az ételekkel kapcsolatban nagyon nem értünk egyet.

Harsányi

Kép
Bors Egy óra múlva itt vagyok Jó estét nyár, jó estét szerelem Palacsintás király Illetlenek Indul a bakterház Még sokáig lehetne folytatni a sort. De ugyan mi, vagy inkább ki köti össze e címeket? Elárulom. Harsányi Gábor, a kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, író, rendező, aki 2011-ben érdemes művész díjat is kapott. Imádom filmen és szinkronban, s borzasztóan tetszik, hogy -ellentétben a többséggel- nem törleszkedett egyik zsivány társaság mellé sem. Tehetsége mindig a megfelelő helyre irányította, s bízom benne, hogy még sokáig élezhetem, élvezhetjük játékát, hangját. Isten éltesse, Harsányi Gábort!

A Dankópista

Kép
„Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék...” Így kezdődik az a nóta, melynek szövegét Pártos Jenő, dallamát pedig Dankó Pista írta. De ugyan ki is volt ez a magát mindig becéző muzsikus?

Magyar feltalálók napja

Kép
Világ életemben utáltam a kémiát. Már az elején elveszítettem a fonalat, s tulajdonképpen azóta sem találtam meg.

Az igazi János vitéz

Kép
A vatikáni múzeumban található néhány kép, mely VII. Pius pápát ábrázolja, amint magyar huszárok kísérik, védik a vatikáni fő életét.