Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember 13, 2015

Wiesn

Kép
Aki igyekszik, még elcsípheti a vén Európa egyik nagy népünnepélyét, a napokon át tartó alkoholmámoros, sültcsirkés roppanóskolbászos bulit.

A tehenes cd

Kép
Négy név: Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason és Richard Wright. A legendás Pink Floyd, az angol progresszív rock nagyságai.

Rakétapapa

Kép
„A Föld az emberiség bölcsője, de nem maradhatunk örökké bölcsőben. Az emberiség nem is marad örökké a Földön, hanem fényre és térségre vágyva előbb félszegen behatol a légkörön túli térségbe, aztán pedig meghódítja a csillagok világát.”

Sáskák

Kép
Azzal kezdem, hogy ritkán szoktam a napi politikai mocsok szintjére ereszkedni. Ám néhány kép különös asszociációkat indítottak el bennem. A vakbalosok biztos nem értenék. a másik oldal is csak hümmögne, mert az egész ügy -helytelenül- belpolitikai és menekültügyi kérdéssé vált. Mintha választási kampány folyna, pedig a háttérben sokkal kényesebb, világméretű probléma bújik meg, mégpedig az USA éhsége az orosz olajra. De nézzük a képeket: Ilyenek lennének a hazájukat elvesztett, háború elől menekülő, menedéket és védelmet kérő emberek, akik a túlélés érdekében jöttek ide?  Nem hiszem. Ezekből nekem ez ugrott be:

A prof

Kép
Hogy a C vitamin magyar „találmány” azt sokan tudják. Még arra is emlékeznek, hogy egy Szent-Györgyi Albert nevű emberhez köthető, aki Nobel-díjat kapott érte. Ez nem egészen igaz, vagyis részben, így aztán nem árt egy kis pontosítás.

Daiquiri

Kép
1898 után az amerikai terjeszkedés átterjedt Kubára is.

A Matuska

Kép
É letveszélyes utazás volt 1931 szeptember 13-án Budapestről Bécsbe vonatozni.