Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember 1, 2019

a Napkirályról, afféle bulvárosan

Kép
A történelmi mese úgy szól, hogy 1655. április 13-án a király lovaglóruhában megjelent a francia bírói testület (parlament) ülésén, belepillantott a jegyzőkönyvbe, melyek a bevezetendő törvényeket tartalmazta, majd a neki nem tetsző lapokat egyszerűen kitépte. Aztán a bírák felé fordult és így szólt: "Uraim! Eddig azt hitték, hogy Önök képviselik a francia államot. Nos, tévedtek. Az állam én vagyok!" Majd sarkon fordult és megteremtette a francia abszolút monarchiát.

Canva

Kép
Lassacskán alig akad olyan mobiltelefont és számítógépet használó ember, aki -ha csak egy pirinyót is, de- ne szerkesztett volna képet a masinájával. Csinosító, vágó, effektező programból van bőven, némelyik már-már vetekszik a legjobbakkal -ha egyáltalán léteznek ilyenek-, ám többségük egy átlagfelhasználónak túl bonyolult, ráadásul fizetős. Márpedig az alap elvárás itthon az, hogy legyen „ingyé” és „eccerű”.

Darwin-díj 2019

Kép
Szerintem még mindig a leghíresebb Darwin-díjas a világhírű amerikai író, Tennessee Williams, aki egy szállodai szobában, erősen ittas állapotban szeretett volna a szemébe csöppenteni, de a szemcseppes üvegcse kupakja, melyet rendszerint e művelet alatt a szájában tartott, véletlenül a torkán akadt és az író megfulladt.

Szeptember

Kép
Szeptember, azaz a hetedik hónap. Sept, vagyis hét. Mert a római naptárban a szeptember hónap volt a hetedik. A népek a gyümölcsönös Szent Mihály havának, avagy Földanya havának hívták.