Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 24, 2020

Mi az összefüggés egy műanyag „kristály" monolit és aközött, hogy most ezt az írást olvashatja itt valaki?

Kép
Kicsit kacskaringós, de elmesélem. Kezdem azzal, hogy amikor először láttam Stanley Kubrick - 2001: Űrodüsszeia című filmjét, a megdöbbenéstől szinte szólni sem bírtam. Olyan mennyiségben zúdult rám a vizuális, érzelmi és gondolati információ, hogy utána még kétszer meg kellett néznem, majd megszereznem a könyvet és elolvasnom. Hiszem, hogy a műfaj legfelsőbb foka ez a film, melynek -szerintem- még most is vannak rejtett rétegei, melyek felfedezésemre várnak.

A Mount Everest meghódítói

Kép
A világ legmagasabb hegyét, a Csomolungmát, vagy ahogy Európában ismerik: Mount Everestet mára már sokan meghódították. Ki így, ki úgy jutott fel, ám az ideális csúcsképeken nem látszik, hogy szabályos tömeg nyomorog az agyonszennyezett hegytető körül. Odafönt nincs sok idő körülnézni. Elkészül a fotó és már jön is a soron következő. Kissé illúzióromboló...

Barkóba

Kép
A barkochba vagy ahogyan ejtik: barkóba, egy igen régi pesti találmány.

Történelmi káromkodások Magyarországon

Kép
Ha kölcsönvehetnénk H.G. Wells időgépét és visszautaznánk Nagy Lajos, vagy Zsigmond királyok idejébe, akkor elcsodálkoznánk azon, hogy milyen könnyedén megértenénk az akkor beszélt magyar nyelvet, s milyen hamar tudnánk magunkat is megértetni.