Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember 8, 2019

Még csak ma lenne 36 éves...

Kép

Étkezési divathóbort

Kép
N incs azzal semmi baj, ha valaki egészségtudatosan odafigyel az étkezésére - tisztelem és becsülöm Őket. Azzal sincs probléma, ha valaki kifejezetten utál ezt vagy amazt, így mellőzi az ételei sorából. Az is egy helyzet, s én aztán pontosan tudom, mert a saját bőrömön tapasztaltam, ha valaki egészségügyi okokból nem ehet bizonyos élelmiszereket. De kifejezetten rühellem, ha valaki valamilyen ostoba divatból fakadóan megvon magától értékes tápanyagokat.

Golyózzunk be

Kép
A színelmélet egyik játékosabb ága azt a három alapszínt veszi „kölcsön”, amelyből „összerakható” a körülöttünk lévő, főleg a monitorokon és tévék képernyőjén látható színes világ. Vagyis a piros, kék, zöld. Ezen színek és árnyalataiknak egybekeverésével vizuálisan az összes szín előállítható.

Schönberg

Kép
Azt gondolom, hogy zeneileg (is) elég nyitott vagyok. De most a nagyon komoly zenészek megköveznek, mert kijelentem: Arnold Schönberg egy kókler volt.

O. Henry

Kép
Ma ünnepli 157. születésnapját William Sydney Porter (1862. szeptember 11.-1910. július 5.) amerikai író, aki kitalálta a „banánköztársaság” kifejezést, aki meghonosította az amerikai irodalomban a rövid, csattanós és rendkívül szellemes novella műfaját.

Tolsztoj

Kép

A fáraó aranybilijei

Kép
A viszonylag hosszú ideig ( 26. dinasztia Kr. e. 570 – Kr. e. 526) uralkodó II. Amasis (II. Jahmesz) fáraó egészen lentről küzdötte fel magát az egyiptomi trónig.