Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 17, 2020

Girolamo Savonarola

Kép
A domonkos rend szerzetesei örök szegénységet fogadtak. Feladatuk a hasznos fizikai munka nagy ívben történő elkerülése mellett a koldulás, prédikálás, kutatás, hittérítés, melyet olykor-olykor erőszakosan végeztek. Közülük kerültek ki a legvéresebb inkvizítorok, akik ezerszámra küldtek felvilágosult embereket a halálba.

Az első nemzetközi tea nap

Kép
Ma van az első nemzetközi tea nap. Bezony ám! Annyi mindennek van már nemzetközi napja, pont a teának ne lenne?! Mostantól van.

Alexander Pope

Kép
H a klasszikus angol költészetről esik szó, akkor általában, vagy inkább jó esetben William Shakespeare neve sokaknak beugrik.

Emilke gramofonja

Kép
A kis Emile Berliner gyermekkoráról keveset tudni. Csak annyi bizonyos, hogy 1851. május 20-án született a németországi Hannoverben egy igen népes családba.

Egy szegény árva panaszai, aki nem érti, hogy miért engedélyezte a kormány a nyári táborokat, ha a művelődési házakat viszont zárva tartja

vers mindegy kinek

Boleyn Anna

Kép
K evés olyan nő létezett a történelemben, aki miatt új vallási irányzatot, egyházat hoztak létre.

AZ internet világnapja

Kép
J elenleg közel 4 milliárdan használják, s egyáltalán nem olyan stabil, mint ahogyan azt sokan hiszik. Ma van az internet világnapja.