Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 24, 2019

Színházi Világnap 2019

Kép
1957. március 27-én nyitotta meg kapuit a párizsi Nemzetek Színháza. Aztán a Nemzetközi Színházi Intézet határozata alapján 1978-tól kezdve a fenti nap lett a Színházi Világnap.

Párnapapa

Kép
Egy híján fél évszázados az az író, rendező, akinek az egyik darabját készülünk színpadra állítani. A családja eredetileg ír, de Ő Londonban született, s ott ír. De pocsék poén! Azt tartják Róla, hogy Ő a modern, angol dráma fenegyereke, aki 16 évesen abbahagyta a tanulást és a tévénézés mellett csak az írásra koncentrált. Tévéfüggőként leginkább a horrort és a durvább akciófilmeket részesítette előnyben, ifjú korában szinte csak Tarantino, Lynch és Scorsese mozikat nézett.

Houdini

Kép
Bernard Shaw szerint a leggyakrabban emlegetett nevek: Jézus, Sherlock Holmes és Houdini. Az utóbbi lesz ma főhősünk, aki szegről-végről magyar származású.

Figaro

Kép
Ha híres magyar bűvészekre keresünk rá, bizony nem sok nevet dob ki a „gugli”. Pedig hajdan több tucat komoly és nemzetközileg elismert bűvészünk élt és dolgozott szerte a nagyvilágban, ám többségük névtelenül lépett át az árnyak birodalmába.