Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 29, 2016

Robert

Kép
A kis Ottóka mindössze négy éves volt, amikor a család bahamai házvezetőnőjétől ajándékba kapott egy játékbabát, melyet Robertnek keresztelt el. A kissé fura, matrózruhás figura éjjel nappal társa lett a fiúcskának. Ottóka szülei gyakran hallották, amint fiuk a babával beszélget, s különösnek tartották, hogy Ottó kérdéseire mindig egy idegen hang válaszolt. Azt is megfigyelték, hogy gyakran dühös ordítás és furcsa zajok hallatszottak gyermekük szobájából, amit mindig a feldúlt szoba állapota követett. Ottó minden alkalommal Robertet, a babát nevezte meg elkövetőnek. Aztán egyik éjszaka arra ébredt a család, hogy Ottóka sikoltozik. Berohanva a szobába azt tapasztalták, hogy Robert baba a kisfiú mellkasán hever. Ottóka pedig elpanaszolta, hogy a baba fojtogatta őt. Eztán Robert a padláson landolt, s ott is maradt évtizedekig. Ottó közben felnőtté vált, festőművészként kereste kenyerét, s maga is családot alapított. A szülői ház újra megtelt gyerekekkel, de odaföntről a padlásról gyakra

Rothko

Kép
Ismerős valakinek Mark Rothko neve?

De Sade

Kép
Saját korában szexista elmebetegnek és a rendszert kritizáló anarchistának titulálták. Az élete során hatalomra jutott rezsimek mindegyike bebörtönözte. Műveit sokáig tiltották, az egyház haragját is sikerült kivívnia.

MM

Kép
36 évesen mítoszként lépett át az árnyékvilágba. Ő volt minden idők legnagyobb szex-szimbóluma az igazi nőies nő, a szőke szépség, aki képtelen volt kitörni a ráaggatott jelzők szorításából.