Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 13, 2020

Játszunk boltost!

Kép
Utálok boltba menni. Egyik oka a bunkó, inkompetens eladók léte.

A Diótörő

Kép
 A Diótörő ősbemutatójára 1892. december 18-án került sor Szentpéterváron. Az eredeti mesét E.T.A. Hoffmann írta, s a címe: A diótörő és az egérkirály volt. 

Klee

Kép
Paul Klee az a festő, akiről sosem tudtam eldönteni, hogy tetszik.e a művészete, vagy sem. Vonz és taszít, talán nyilas szertelensége, stíluscsapongásai miatt.

A betlehemi csillag - együttállás

Kép
          A mikor Jézus megszületett a júdeai Betlehem városában, három bölcs érkezett, akik a zsidók újszülött királyát keresték. Elmondásuk szerint Jézus születését egy csillag jósolta meg nekik, s útjukat is az égi fény vezette.

A koreai Tesco

Kép
 Az az igazság, hogy erről a témáról már csaknem tíz esztendeje írtam egy jegyzetet. Azóta egy „picit” fordult a világ.

Minimális információ - avagy: ki a gyilkos és ki az áldozat?

Kép
Szeretem a csalafinta nyomozós játékokat. Ezt a rejtvényt -viccesen- úgy hirdették meg, hogy csak 140-es IQ felettiek képesek megoldani. Az IQ teszteket alapból utálom, mert valójában semmit sem árul el a vizsgált emberről. Viszont ez a kis játék tetszett. Tehát: Ki a gyilkos és ki az áldozat?

A kicsi, zöld robot

Kép
Az eredeti elképzelés szerint a Linux alapú Android operációs rendszert a Windows vetélytársának szánták az új Google netbook-okra. Aztán hirtelen óriásit változott a mobiltelefonok piaca, s a Google gyorsan kihasználta a keletkezett űrt. Így az Android átkerült az okostelefonokba.

Én 50 kiló, 1 éves bálnahányást kérek karácsonyra a Jézuskától

Kép
 Puding recept. Hozzávalók: 1 rész édesített mandula 1 rész rózsavíz 1 rész kenyérmorzsalék kevéske főzőtejszín 1 tojás cukor ízlés szerint kevéske szerecsendió 1 rész csontvelő 1 rész ambergris