Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 5, 2020

Ökolábnyom

Kép
Be kell vallanom, nem vagyok egy elvakult zöld-párti, az ezzel kapcsolatos ismereteim is megmaradnak az általános „nemszemeteleknempazarolomavillanytvizetésatöbbit” -szinten.

Charles de Gaulle nyilatkozata

Kép
Charles de Gaulle nevét -talán- mindenki ismeri.

Doktorőtker

Kép
August Oetker Obernkirchenben (Alsó-Szászország), született 1862. január 6.-án. Gyógyszerésznek tanult, s nagy szerencséjére 1891-ben Bielefeldben, egy népes kisvárosban nyitott patikát. Jól ment az üzlet, de két év múlva árusítani kezdte saját gyártású sütőporát.

Fazekas Mihály

Kép
A kis Mihály élete semmi különlegeset nem mutatott. Polgár családban született, jól tanult, okos kisfiú volt. A híres Debreceni Református Kollégiumba is felvételt nyert, de mielőtt befejezhette volna, összezördült a tanári karral, meg mindenkivel, s nagy duzzogva beállt önkéntes huszárnak, hogy idegenben idegen császárt szolgáljon.

Kálmán! Most akkor vannak boszorkányok, vagy nincsenek?

Kép
A Trónok harca egy kismiska a csaknem 300 éven át uralkodó Árpád-házi királyok történetéhez képest. Huszonkét királyi fejedelem, akiknek nagy része fiatalon, erőszakos halállal halt. Többségükkel mérgezés végzett, s különös, hogy az ügyeletes egyházfő mindig pontosan megjósolta a halál napját. Hm... Némelyeket saját testőrségük mészárolt le, vagy különös baleset történt velük, avagy voltak uralkodók, akiket rejtélyes kór támadott meg.