Gyermekek Világnapja

60 éve ünnepli meg a Földgolyóbis a Gyermekek Világnapját,
melyet az UNICEF javaslatára hoztak létre, elsősorban a fejlődő, vagyis mélységesen elmaradott országok gyermekeinek megsegítésére.
Első nagykövete Danny Kaye amerikai színész, komikus volt, aki harminc éven keresztül igyekezett segíteni a nemzetközi szervezet munkáját, népszerűsíteni annak tevékenységét.
Az UNICEF a világ több mint 150 országában tevékenykedik, igyekszik azokon segíteni, akik valóban a legkiszolgáltatottabbak: a gyermekek.

Az UNICEF minden évben felméréseket készít a mélyszegénységben szenvedő gyermekek életkörülményeinek alakulásáról. Sajnos -a határainkon túli, többségében javuló tendenciákkal szemben- idehaza a tavalyi nagyon rossz számadatokhoz képest is súlyosbodott a helyzet. Az átlagos 23 százalékról 36 százalékra nőtt  az alsó, szegénységben élő gyermekek aránya, függetlenül az etnikai hovatartozástól.
A probléma nem új keletű, fölösleges lenne bármely jelenleg ellenzéki pártnak a mostani hatalmi felépítményre mutogatni, hiszen eddig az összes előző kormányzat sem volt hajlandó szembenézni a  problémával és megfelelően kezelni azt. A GDP-hez képest a támogatási mérték jó, de hatékonysága elenyésző. Így a középosztályból leszakadók is egyre inkább azt a jelenleg 40 százalék szegénységben élő társadalmi réteget duzzasztják, melyben a majdan születendő gyermekek boldogulási esélyei is rendkívül alacsony számot mutatnak.


Forrás innen indulva: http://unicef.hu/-/minden-2-magyar-gyermek-veszelyben

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon