Roidizet

Tobias Fiebiger német programozó 2012-ben arra gondolt, hogy mi lenne, ha továbbfejlesztené a mobiltelefonok kameráinak képességeit.

Ehhez készítene egy olyan mobilapplikációt, ami leutánozná a régi Polaroid fényképezőgépek képalkotói stílusát.  2013-ban meg is csinálta.

Egyetemi diplomamunkáját feltette a Google Play alkalmazásbazárba és ingyenesen megosztotta azok között, akiket ez érdekelt. Óriási siker lett. Annak ellenére, hogy abban az időben a mindössze két éves Instagram zárt belső rendszerében is a minőségibb fotók osztogatása volt még divatban.

Szóval Tobias applikációja, a ROIDIZER nagy siker lett. Több kiadásban kellett frissítenie, aztán az almás telefonokra is megcsinálta, míg egyszer csak megkereste Őt a Polaroid világcég és közölték vele, hogy vagy fizet nekik egy pofátlanul nagy összeget, vagy törli a Google Play kínálatából a programot. Indokolták ezt azzal, hogy szerintük a ROIDIZER vezérlője épp olyan, mint az általuk fejlesztett projekt motorja. Tobias kivette a programot a Google Play alkalmazások közül, de a rajongók megosztották mindenhol, ahol tudták.

 
Mára elfeledett fotós alkalmazássá vált, pedig szerénysége ellenére még mindig egy minőségi képalkotó. 2013-ban tűnt el a hivatalos kínálatból. Még volt egy utolsó frissítése, amit szerencsésen elcsíptem.
Talán innen még tölthető:
https://apkcombo.com/roidizer/org.scholt.mobile.polaroidapp/
Ha nem sikerül, s valakinek kell, akkor szívesen elküldöm Neki a mindössze 3 megás alkalmazást.



Megjegyzések