Digitális nyomtatás

2011 november 26-án BATI-MATI MIKULÁS!Ezzel kapcsolatosan szerettünk volna egy színes, A4-es méretű plakátot kinyomtattatni az Office Depot-ban.

Ezt:


Ám az Office gépei 10 esetben 8-szor rosszak, állításuk szerint "a központ a magyar üzletekbe a már leselejtezett szart hozza", így ehhez további hozzáfűzni valóm nincs is. A tények valóban elkeserítő képet mutatnak. A nyugat lenéz és megaláz minket.

A sikertelen próbálkozás után elmentünk egy magát profinal tartó céghez, ami a tábláján hirdette, hogy digitális nyomtatás. Az Apple Print 2000 Bt leszerepelt, mert megtagadták a nyomtatást, ezzel megsértették a fogyasztói törvényt, amiért majd még magyarázkodniuk kell.

Először is, az irodájuk egy sufni sarkában van. Odabent zsúfoltság és rendetlenség. Kérdezem: Tudnak-e pendrive-ról egy képet kinyomtatni. (Gondolván, igen, hiszen a táblájukon ez áll.) A bizonytalan hölgy elmegy megkérdezni. Megjelenik egy fiatal férfi, nekiáll nyomtatni. Ekkor nyílik egy ajtó, megjelenik egy nő és közli, hogy nem engedi kinyomtatni a képet. ??? Mi van? Többszöri kérdésre sem ad magyarázatot, csak valami büntetésről magyaráz. Kérdem: Büntetik a nyomtatást? De ez van a táblájukra írva! Digitális nyomtatás!

Kellett volna kérni a vásárlók könyvét, hogy a nagyképű stílusból egy kicsit visszavegyenek, de azért még benne van a pakliban, hogy a felettes szervnek küldök egy levelet. A Vodánál is bevált, mert a végén ők kértek bocsánatot.

Meg kellene már végre tanulni a szolgáltató cégeknek szolgáltatni.

Végül a Könyvtárban a barátunk kinyomtatta, ki is tettünk oda egy példányt, és senkit nem büntettek meg azért, mert egy kisgyermekeknek szóló meseelődás színes plakátját kiprintelte.

Az Apple Print 2000 Bt meg legjobb lesz, ha profilt vált, mert amit most csinál, ahhoz nem ért. Sem üzletileg, sem emberileg. Ez van itten a mi kis Magyarországunk Győrében!

Ugyanez Bécsben sosem fordult volna elő, s mindez csupán szemlélet kérdése.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon