Ugrás a fő tartalomra

Szívni vagy nem szívni? Az itt a kérdés!

Mivel már igen régóta nem dohányzom, így számomra a kérdés csak közvetetten érdekel.

Európa és azon belül Magyarország azonban igen fontosnak tartja a kérdést. Megjegyzem, egy kissé ez is afféle kettős érzeteket kelt bennem, hiszen arról papolnak, hogy a dohányzás milyen csúnya és káros dolog, ugyanakkor az államnak igen szép bevételi forrása. Másrészt pedig a parlamenti folyosókon igen sokan füstölögnek a képviselők közül.

Belgiumban is fontos kérdéssé vált a dohányzás. Tiltják is derekasan, morgolódnak a dohányosok. Frieke Janssens fotóművész a rá jellemző különös módon formált véleményt, melyet ki-ki másképp értelmez.

Az Ő megfogalmazásában a felnőtt, dohányzó emberek olyanok, mint a gyerekek. Képtelenek megérteni, hogy amit tesznek, nem csak önmagukra, hanem a környezetükre nézve is káros.

Különösen igaz ez a valódi gyermekekre, akik igazi szenvedői a felnőtt ostobaságnak.

Arnold Schwarzenegger kormányzósága idején hozott egy olyan döntést, mely megtiltja a füstölést olyan gépjárművezetőknek, ahol kiskorú gyermek is utazik. Az persze már egy másik történet, hogy Arnold is rendszeresen pöfékel ott, ahol nem kellene, de ettől függetlenül a gyermekeket védő rendelkezéssel maximálisan egyetértek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon