Évadzáró

Az idei színházi évad sikeres zárásaként megrendeztük az évad utolsó BATI-MATI előadását is,
ahol A "KISKAKAS" GYÉMÁNT FÉLKRAJCÁRJA című mesét láthatták kis nézőink.


A szórólap néhány ellendrukker(?) esetében rosszallást váltott ki, pedig csak válasz volt a minket ért vádakra, illetve a hozzánk forduló szülőknek magyarázat, hogy miért is hallgatják el előlük létezésünket. Idézem a nemtetszést kiváltó passzust:

"Ősszel pedig újra 4 előadásból álló mesebérletet hirdetünk, mely -sajnálatos módon- a szülőkhöz alig jut el, pedig minden óvodavezető kezéhez kapja ajánlatunkat. Ám a legtöbb esetben a szülő kárára a drágább s nem éppen az óvodás korosztály számára készült előadásokat kínáló bérletet vetetik meg.
Kérjük, támogassák munkánkat, óvják gyermekeiket a káros tartalmú előadásoktól, s ne hagyják hogy megkárosítsák Önöket."

A szomorú az, hogy sokan képtelenek felfogni: demokrácia van, s kötelességük a szülőt tájékoztatni az összes beérkező ajánlatról, hogy a szülői munkaközösség dönthessen.

A tény az, hogy a legtöbb szülő nem is hallott még rólunk, s örömmel fogadnák, ha gyermekeiket inkább hozzánk hoznák. Olcsóbbak is vagyunk és mi gyermekeknek szóló meséket adunk. Az is sajnálatos tény, hogy sok vezető óvónő ajánlatunkat olvasatlanul hajítja a papírkosárba, mert -bizonyos források alapján- felsőbb utasításra a konkurenciát KELL választaniuk. Hát ennyit a magyar demokráciáról.

Ettől függetlenül, akik ellátogatnak hozzánk, kellemesen szórakoznak, s amíg hagynak minket létezni, addig ez így is marad. A kultúraberrációt pedig meghagyjuk azoknak, akik csupán egy homályosan körülírható "szakmának" készítenek előadásokat. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon