A Róka és a Medve

Új mesékkel jelentkezünk az idén. Mármint a Csörgősipka Színház. Olajszennyezéstől haldokló állatok, gumibelsőkkel attraktívkodás, fehér rongyrázás, párnabábművészet, félmeztelen avagy hiányos öltözetű színészek az óvodások előtt - aki ezt várja, menjen máshová a "tudjákhova", amíg a gyermekvédelem fel nem jelenti őket. NEM!

A mi meséinkben -többek közt- humoros állatok, az igazukért bátran kiállók, hősiesen küzdők szerepelnek. Történeteik óvodások és kisiskolások számára élvezhető, s azon felnőtteknek, akik nem felejtették el gyermeki énjüket.

Kedves kultúrsznobériától elalélt óvónőnek hazudott pedagógushulladékok! Igazán sajnáljuk, hogy ezen korosztálynak nem tudunk komoly történeteket prezentálni, úgymint III. Richárd, vagy Lorca: Száz év magány, esetleg a Texasi láncfűrészes, vagy a bulvárszutykon egybites agyúra nevelkedett kultúrantropológiai zsákutcák által fölöslegesen túlértékelt és végtelenül semmitmondó "varródanis" maszathegyet, hanem helyette csak egy kis Gárdonyi, Benedek, Petőfi tollából származó művek finoman színpadra alkalmazott változatait. Elnézést kérünk, ha a mi előadásainkon a gyerekek nevetnek, vagy azonosulnak egy-egy nekik tetsző hőssel, s mellesleg a mese tanulságát is azonnal megértik. Bocsánatért esedezünk, hogy produkcióink után nem lesznek sírógörcsös rémálmaik, melynek okát az értetlen szülő csak nagy nehezen tudja megfejteni: a gyerek a bábsz... a "tudjákhol" volt.


Mellesleg érdekes jelenség -természetesen csakis a demokrácia nevében- ahogy az óvónők letagadnak minket a szülők előtt. De hiába, mert eljutunk Hozzájuk és mindenhol elmondjuk az igazságot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon