Rica-rica kukorica

A képen látható kukoricacsöveket nem a Photoshop varázslatos tudománya alkotta ilyen színesre.




A valóságban is ilyenek - köszönhetően Carl Barnes oklahomai farmernak, aki megfigyelte és összegyűjtötte a csöveken előforduló elszíneződött szemeket, majd ezekből keletkezett növények színváltós kukoricáit termesztette, keresztezte tovább.
Az évek során át tartó kísérletezés után sikerült egy már-már végleges altípust létrehozni, amit Gyöngykukoricának nevezett el.

Idős kora miatt társat keresett, aki folytatni tudta a megkezdett munkát. Greg Schoen lett a kiválasztott barát és munkatárs, aki sikeresen folytatta a fajta tökéletesítését, majd 2010-ben bevonta a megőrzésbe a Seeds Trust intézetet, mely az amerikai őshonos és más különleges növények megőrzésében munkálkodik.
Mivel közös erővel sikerült egy stabil fajtát kikísérletezni, idén árusítani kezdték a gyöngykukorica vetőmagját, csomagját 8 dollárért. Aki szeretne belőle, igyekezzen, mert a készlet rendkívül korlátozott.

A magam részéről kissé idegenkedem az efféle túlmanipulált élelmiszerektől, inkább csak a látványt tartom érdekesnek. Ettől függetlenül arról biztosít a fejlesztő cég, hogy a gyöngykukorica pontosan olyan, mint mezei társa, amiből feleségem szokott nekem isteni kukoricakrém levest főzni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon