Hurrá? Optimizmus?

Karácsony előtt, mintegy  Mikulás-csomagként megkapta az ország a gazdasági helyzetére vonatkozó súlyos számadatokat.

Hiába a kétfrontos "gazdasági szabadságharc", hogy csak úgy csattognak a koordinátarendszerek girbegurba vonalai -  azok a fránya mutatók egyre csak rossz irányba mutatnak. A költségvetés adóssága minden eddigi negatív rekordot megdöntött, az államadósság is nőtt, mely így a GDP 78 százaléka.
Országunk ugyan visszafizette az IMF hitelt, de arról egy mukkot se szóltak ám, hogy ez csak egy újabb hitel felvételével volt lehetséges, hiszen kibocsátottak egy 2 milliárd dolláros államkötvény csomagocskát. (Szép kis pakk, Nyilas Misi is megirigyelné.) A befektetők előbb-utóbb kamatostul kérik majd vissza a pénzüket, az tuti. S azt, ugyan ki fogja visszafizetni? Na, ki? Aki ezt se tudja, az most csomagoljon és utazzon Kamcsatkára, nézzen be egy vulkánba, ott vagyok e.


Ezzel együtt a magyarok negyede szegénységben él, nélkülöz. 32,4 százaléka pedig deprivált, (gyengébbek kedvéért:  az (el)szegényedés útján halad, csúszik lefelé). Az Eurostat adatai szerint a nyugati országokban ez az érték 10 százalék körül mozog. Mi ezt is túlszárnyaltuk, mint a sasmadár! Tehát itt csaknem 3,2 millió ember számít szegénynek, de a hivatalos maszlagot mantrázók szerint sorsukért kizárólag maguk a felelősek. Akik devizahitelesek, akik alól felszámolták a cégeket s munkanélkülivé váltak, akik megrokkantak majd vissza rokkantosították őket,  akik nem tudtak szopni és segget nyalni így munkához se jutottak, akik elkeseredésükben öngyilkosságba menekültek, akiket felszámoltak, becsődöltettek, lehetetlenné tettek - ők mind bűnösök, s megérdemlik sanyarú sorsukat - állítják a teljes szellemi vakságban, a reklámmédia (lásd: kereskedelmi és kormánytévék) által elbutítottan, zombiaggyal élők.

De jő a Karácsony szelleme,
s kiváló a jelleme,
Vele együtt itt a párja,
s Mammon is csak táncát járja.
Plazmatévé - áruhitel,
ez az, ami igazán kell!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon