Keksz teszt

Úgy tűnik, hogy a Zúnióban roppant módon unatkoznak.
Azért gondolom ezt, mert időről időre -más fontos ügy hiányában- rárepülnek egy-egy ország nemzeti ételére, megcsócsálják, kielemzik, kiköpik és lefikázzák.

Így történt ez most a dánok híres fahéjas csigájával is, amit azon a vidéken már több évszázada fogyasztanak. Régi recept alapján, saját hagyományaik szerint. A Zúniónak ez nem jó. Belekotyognak, fenyegetnek, szankcionálnak. A dánok pedig morognak, s ellenlépéseket fontolgatnak.



Volt már efféle csatározása a brüsszeli csapatnak a németekkel is. Nekik a sörükbe kötöttek bele, ami pedig a németek igen érzékeny pontja - mint tudjuk. A németek hamar rövidre zárták a vitát: ha nincs sör, Németország nem tagja az Uniónak. Brüsszelben ránéztek a térképre, és a sör ügy le volt zárva.


Ki lesz a következő? Esetleg a mi pörköltünk kerül a tányérjukra - persze képletesen? S kiókumlálják, hogy túl sok benne a hagyma meg a pirospaprika? Az ínyencek pedig még vörösbort is tesznek bele? Ez így tarthatatlan! Hagyma csak egy fej lehet, a bor pedig betiltva. A galuska is tilos lesz, helyette kínai rizslisztből készült golyócskák lesznek a megengedettek. Mi persze majd minden tiltakozás, morgás nélkül azt is lenyeljük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon