Csörgősipka Színház

20 esztendős a Csörgősipka Színház.
A helyi média és a város számára ennek semmi hírértéke, hiszen tőlük függetlenül bizonyítottuk létjogosultságunkat .
A két évtized alatt a számtalan gáncsoskodás ellenére a hozzáértő pedagógusok, a gyermekeik megfelelő lelki fejlődését szem előtt tartó szülők és a gyerekek támogatása tette lehetővé, hogy évente csaknem 300 előadással több mint 10 ezer nézőhöz jutottunk el.
Részt vettünk országos nézettségű vetélkedőben, vendégszerepeltünk Európa néhány országban annak a városnak a nevét öregbítve, mely szinte nem is vett rólunk tudomást.

De tulajdonképpen általános a probléma. Egy olyan országban, ahol - általában- szétfüvezett, szétdrogozott, alkoholtól elbutultak a támogatottak, akik a művészetet, a kultúrát lilagőzös semmivé alacsonyítják - nem meglepő, hogy azokat, akik ténylegesen tenni tudnak a magyar kultúra fennmaradásáért a lehető legtöbb eszközzel akadályozzák. Sokan látják ezt, de szólni sem mernek.
Tevékenységük következtében a 20 év alatt sokan még a létezésünkről sem tudnak, s mikor véletlenül meglátogatják egyik igazán gyermekeknek szóló előadásunkat, akkor döbbenten értesülnek arról, hogy a városban tevékenykedünk, hogy egyáltalán vagyunk. S nem mellékesen a produkciónk egészséges lelkülettel, értő, élvezhető módon szól a gyermekeknek. Nem akar több lenni, mint amit az eredeti szerző szeretett volna, s nem óhajt másnak megfelelni, mint a gyerekek elvárásainak.

20 éves a Csörgősipka Színház.
A bulvármédia számára ez nem hír, hiszen az elmúlt években nem folyt vér, nem történt erőszak, nem volt hangos botrányok sora. Csak eltelt két évtized.  Tükör voltunk, mert mindenkor a felénk áradó szeretetet igyekeztünk visszasugározni. Számunkra ez nem munka volt, mint másnak, hanem maga az életünk.

Köszönjük mindazoknak, akik szeretetükkel és a minőségi gyermekszórakoztatás iránt érzett tiszteletükkel lelkileg támogattak minket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon