Dobókocka-fej 01 - Játékok

Mire használják a legtöbbször mobiltelefont? Természetesen telefonálásra. Meg másra.


Ez a kérdés legelőszőr 2010 közepén merült föl, amikor egyre több érintőképernyős készülék került a zsebekbe. Az akkori felmérés még megoszlott a hagyományos mobil és az új típus között, de már előre mutatta az utat a fejlesztőknek.
2010-ben a zenehallgatás vezette a listát, aztán a fényképezés, játék, böngészés és a navigáció zárta a sort.

Mára kissé átrendeződtek a dolgok. Az ismerősökkel való kapcsolattartás és a netes böngészés után -tőlük egy kicsit lemaradva– jön a fényképezés, ezen belül is a selfi, vagyis önarcképek készítése, majd a zenehallgatás, aztán a navigáció, majd a vásárlás és az egyéb zárja a sort. De az abszolút első helyre a megkérdezettek 73 százaléka a játékot nevezte meg. Értik ezt? A játékot. Amit egyedül, a saját szórakoztatásukra művelnek.

Ahogy látom, egyre szomorúbb leszek, mert mindez az ember teljes lelki és személyi elsivárosodásához vezető út első szakasza. Egy másik felmérés szerint egyre gyakrabban kerülnek elő a készülékek társaságban, ahol beszélgetés helyett a mobi-lukat simogatják, pedig mennyi más simogatni való lenne egy-egy adott helyzetben…

De hát…ez van. Azért szerencsére léteznek még olyan közösségek is, ahol a belső fontossági sorrend élén pl. a színjátszás, vagy ehhez hasonló érdekességek állnak.

Ám most nem ez a téma, hanem néhány érdekes alternatíva mobilalkalmazásokra.
Mivel jelenleg Androidos mobiltelefonom van, így szinte kizárólag az ezen használható programokról fogok írni. Lássuk hát az első kategóriát: Játékok

Itt rögtön gondban is vagyok, mert szinte alig játszom telefonon, inkább a színpadon gyakorlom eme foglalatosságot. Ám ha mégis, akkor a szinte primitíven egyszerű játékokat kedvelem. Ilyen az Amőba, Melynek játékszabályát mindenki ismeri.


A másik kedvencem a Szókereső
Melyben adott időre kell összegyűjteni a lehető legtöbb szót.


A harmadik játék, amivel nagy ritkán próbálkozom, az a Bad Roads
Ahol oldalnézetből irányítva egy kis autót - minél messzebbre kell eljuttatni az árut. Szóval primitíven egyszerű, mint a faék.


Mindebből jól kitetszik, nem vagyok egy nagy játék-fan. Jobb szeretem a társasjátékokat, melyek közben beszélgetni, iszogatni-eszegetni és viccelődni is lehet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon