Korrupcióellenes világnap - december 9.

Az ENSZ 2005-ben eltévedt az erdőben. Hatályba léptette a Korrupció Elleni Egyezményét.
Az álomvilágban élő szervezet szépen definiálta a probléma lényegét, hatásait meg egyebeit. Igen, a korrupció totálisan romboló hatású, mely ellen minden civilizált ország kormányának fel kell(ene) lépni(e). De mi van akkor, ha minden civilizált és nem civilizált ország kormánya maga táplálja, fejleszti, növeli a korrupciót, hiszen ott is emberek alkotják a döntéshozói testületeket, s az ember pedig gyarló, de nagyon. Szerintem ha alaposan megkapargatnám az ENSZ működését, ott is találnék ezt-azt - miként korrumpálódtak bizonyos intézkedéseik során...


Természetesen Magyarország is csatlakozott a korrupcióellenes mozgalomhoz 2009-ben, majd ezt megerősítették 2010-ben. Azóta nem tettek erre komolyabb kísérletet. Szerintem ez így helyes, mert fölösleges erre költeni. A korrupció él és virágzik, erősödik, terjed, burjánzik. Már ott van az óvodákban, ott tanyázik a kórházak folyosóin, ott pöffeszkedik a parlament tanácstermeiben. Áthatja a hétköz- és ünnepnapjainkat, ott sütkérezik a művészetekben. Elfogadjuk? Persze. Tápláljuk? Naná. Tehetünk ellene? Tehetünk, de ezzel magunknak is ártunk. Mert fel lehet jelenteni a sebészt, aki műtött, a szerelőt, aki az autónkat soron kívül javította vagy bárkit, akinek egyébként az lett volna a kötelessége, hogy teljes tudásával segítsen, de csak jatt ellenében tett valamit - legközelebb, ha összeakadunk vele, semmi jóra ne számítsunk.



Ezért egy szűzlányos, rózsaszínű leányálom az, hogy a korrupció felszámolható. Felejtsük is el, vagy csak mosolyogjunk ezen a hülyeségen.  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon