Sajtósniccer - Csupa "jó" hír




Csökkent az atomfegyverek száma! Erre a hírre akár pezsgőt is lehetne bontani, de senki ne tegye. A hír igaz, viszont csak annyiban, hogy a két nagy atomhatalom -modernizálás céljából- a régi, elavult atomtölteteit leszerelte. Ezzel együtt a meglévőket fejlettebb és még pusztítóbb töltetekkel látta el, modernizálta a vezérlési rendszereiket. Így most kilenc országban 13400 darab atomtöltettel rendelkező rakéta „vár” arra, hogy elpusztítsa az emberiséget. Ezek közül 1800 darabot élesítettek, ami azért „remek”, mert ha most megnyomják a gombot, akkor néhány óra alatt a Föld nevű bolygót néhány ezer évig ember nem lakja.



Eme „jó” hír mellett itt a másik is a Kongói Demokratikus Köztársaságból. A fővárostól északra található Mbandaka városban felütötte fejét az ebola. 19 betegből 11-en már odaát vannak. Ráadásul sokkal többen halnak meg kanyaróban és még „barátunk” a vuhani szörnyeteg is ott vendégeskedik náluk és szedi áldozatait.



 Viszont tényleg jó hír, hogy a nem oly rég kifejlesztett ebola elleni vakcina a keleti országrészben 100 százalékosan megvédte a lakosságot. Mindezt tette úgy, hogy a megfelelő higiéniás körülmények, a tiszta ivóvíz, a szükséges orvosi eszközök és védőfelszerelések szinte teljesen hiányoznak. A kezdeti 90 százalékos halálozási arány általánosan 34 százalékra csökkent. Ha sikerül mindenkit rávenni arra, hogy engedje magát beoltatni és a halottaikat ne csókolgassák és ne ölelgessék napokig a házukban, mert  akkor az ebola is visszabújhat oda, ahová a Covid: egy denevérbe. 



De egyik „jó” hír sem annyira hatásos, mint az, amit az ember idéz elő saját maga ellen. Az óceánjainkat fenékig műanyaggal szennyeztük, a földjeinket különböző kemikáliákkal agyonmérgeztük, a levegőnek szinte már alig van belélegezhető része, az édesvíz, mely a bolygónk vízkészletének mindössze 1 százaléka, is komoly veszélyeknek van kitéve. Ételeinket agyonkemikáliáztuk, s már azok sem egészségesek, melyeket hamis reklámokkal az emberek nyakába sóznak. A körülöttünk lévő mesterségesen gyártott tárgyak is veszélyesek. Vannak, melyek anyaguknál fogva, s vannak, melyek működésük közben kibocsátott mérgező, sugárzó anyagaik miatt.

Szóval, kedves emberiség, csak így tovább, ebben az ütemben, s akkor bizonyosak lehetünk benne, hogy a jövő század regénye már meg sem íródik, mert az a pár mutáns emberi lény, akik a földfelszín alatt próbálnak túlélni (de minek?) inkább a napi betevőt igyekeznek majd előteremteni. Saját fajtársainkat sem vagyunk képesek megfékezni, a lelki, szellemi és fizikai terrorizmus lassan mindennapossá vált. A pandémia veszélyének árnyékában még volt némi látszat-összefogás, de mára az a köd is felszállt.

Kedves emberiesség nélküli emberiség, szégyelld magad! Jelenleg úgy látom, a homo sapiens kísérlet csúfosan megbukott, mert a homo sapiens-ből (értelmes ember) fejlődése során homo insanus vagyis elmebeteg ember lett. Homo homini lupus est, amely megfogalmazás sértő a farkasokra nézve, mert ők nagyon is képesek együtt élni egymással.  


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon