Született szörny

William Henry Pratt angol színész -ahhoz képest, hogy majdnem ötven filmben játszott- igazából sosem akart színész lenni.
Élete java részét az Egyesült Államokban töltötte, de mindvégig megőrizte angolságát. Eleinte mezőgazdasági munkásként, hordárként, rakodóként dolgozott Kanadában és Amerikában, aztán hogy rettenetes dadogását leküzdje, kisebb szerepeket vállalt. Aztán rámosolygott a szerencse, mert Lugosi Béla helyett Ő kapta a Mary Shelley: Frankenstein, avagy a modern Prométheusz című regényéből készült horrorfilmben a szörnyeteg szerepét. Ekkor vette fel művésznévnek a Boris Karloff nevet, melyet egy könyvben olvasott. Innentől kezdve a félelmetes szerepeket alakító színész a civil és a filmes életét is finoman különválasztotta. Civilben minden évben Mikulásnak öltözve ajándékokat vitt a rászoruló gyermekeknek, míg színészként hosszú évtizedekig rémisztgette a horrorfilmek rajongóit.

A televízióban is megtalálta szerepkörét. Az 1966-ban bemutatott és évekig rendkívül népszerű How the Grinch Stole Christmas (Hogyan lopta el Grinch a karácsonyt) című rajzfilm sorozatban az Ő hangján szólalt meg a főszereplő Grinch és a narrátor.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon