Minimális információ - avagy: ki a gyilkos és ki az áldozat?

Szeretem a csalafinta nyomozós játékokat.

Ezt a rejtvényt -viccesen- úgy hirdették meg, hogy csak 140-es IQ felettiek képesek megoldani. Az IQ teszteket alapból utálom, mert valójában semmit sem árul el a vizsgált emberről. Viszont ez a kis játék tetszett. Tehát: Ki a gyilkos és ki az áldozat?

Mit tudunk? Nem sokat. A történetünk szereplői öten vannak. Nézzük őket sorjában.

Első szereplőnk John, a profi teniszező, akiről annyit sikerült kideríteni, hogy a gyilkosság utáni napon egy nemzetközi tenisztornára utazott, ahol az első mérkőzését fölényesen megnyerte.
Második szereplőnk Jack, aki egy apró, tengeri szigeten nőtt fel. A sziget szinte összes lakója a halászatból él. Jack gyermekkorában gyakran álmodta, hogy vesz magának egy saját halászhajót. Egy évvel a gyilkosság előtt költözött a nagyvárosba, hogy pénzt keressen.

Steve férfimodell, aki önmagát szereti a világon a legjobban. Néhány nappal a gyilkosság előtt felkereste a híres portréfestőt, Billt, s megbízta: fessen róla egy teljes alakos képet.



Bill valóban egy híres festő, aki örömmel vállalta Steve megörökítését. A nyomozáskor kijelentette, hogy már csak egy hét kell és a festmény elkészül.



Utolsó szereplője a történetnek Alex a tengerbiológus. A gyilkosság utáni napon egy -a mélytengeri állatok tanulmányozására indított- expedíció tagjaként az Antarktiszra indult. Jelenleg -vele együtt még- húsz tudós tartózkodik a Déli-sarkon kialakított kutatóállomáson.

Ezeken a tényeken kívül- még három háttér információra sikerült rábukkannunk:
1.A gyilkos egy héttel a gyilkosság előtt eltörte az egyik lábát.
2.Steve és Alex hat hónappal a gyilkosság előtt ismerkedtek meg egy partin.
3.Alex és a gyilkos gyermekkoruk óta ismerték egymást, hiszen ugyanabban a nagyvárosban nőttek fel, ráadásul egymással szomszédos bérházban nevelkedtek.

Tehát, ki lesz az, aki megfejti ezt a különös bűnügyet?





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon