Halálmérleg

Ha elfogultság nélkül lapozgatjuk a Bibliát, akkor csakhamar egy érdekes gondolat juthat az eszünkbe.

A bibliai történések sorában rengeteg haláleset olvasható, mely eseteket a bosszúálló „jó" Isten követ el az emberiség ellen.

Nem kell hozzá nagy teológiai tudás, csak kitartó szorgalom, hogy összeszedjük a halállal büntetettek számát. Ebbe -nyilván- képtelenség lenne belevenni az özönvíz halottait, vagy a Sodoma és Gomora elpusztításakor elhunytak számát, így csak hagyatkozzunk az egyéb eseményekre.

Ha szép sorban haladunk, akkor az első eset Mózes első könyvének 19.26 részében olvasható. Szerencsétlen Lót felesége -menekülés közben- a tilalom ellenére nézett hátra, s ezért halállal fizetett. „És hátra tekinte az ő felesége, és sóbálványnyá lőn.”

Ahogy továbblapozunk, egyre nőnek a számok. Például amikor izraeliták „összebújciztak” Moáb lányaival, akkor az Isten úgy megharagudott rájuk, hogy kapásból 24 ezret megölt közülük. Legalábbis erről ad hírt Mózes a negyedik könyvének 25.9 részében. „De meghaltak vala a csapás miatt huszonnégy ezeren.” Pedig nem sokon múlt, hogy az egész társaságot elpusztította volna.

Voltak esetek, amikor az Isten nem közvetlenül gyilkolt, hanem másoknak adott hatalmat, fegyvert a gyilkolásra. Az egyik ilyen történetet a Krónikák második könyvében találjuk, amikor egy millió, bizony egy millió szerecsent mészárolt le az Isten által kedvelt és támogatott Asa. 14.9-13. „Megveré azért az Úr a szerecseneket Asa és Júda előtt, és elfutának a szerecsenek.” „És üldözé őket Asa az ő seregével Gerárig, és elhullának a szerecsenek közül sokan, hogy közülök senki sem marada életben.”

Szóval, ahogy így haladunk lapról lapra, fejezetről fejezetre, úgy nő a halottak száma. Az utolsó esetet az Apostolok cselekedetei részben olvashatjuk, a 12.23 szakasznál. Az áldozat: a nagy Heródes király, akinek kicsit agyára ment a hatalom. (De sokan vannak effélék ma is.) Ezért pusztulnia kellett. „És azonnal megveré őt az Úrnak angyala, azért, hogy nem az Istennek adá a dicsőséget; és a férgektől megemésztetvén, meghala.” Hát ennyi. Vegyük most elő a számológépünket és adjuk össze a teljes listában kapott számokat. A végeredmény: 2.270.365 halott. Közöttük rengeteg nő, gyermek öreg.

S akkor most kezdjük felkutatni a Sátán által elkövetett szörnyű gyilkosságokat, hiszen ugyebár a Sátán egy igen gonosz lény. Biztosan nem áll tőle messze a tömeges gyilkolászás. Amit találni, az is Isten jóváhagyásával egy borzasztó fogadás következményeként történt. Jób könyvében 1.1-19 olvasható az "egész" sztori.

A Sátán tíz ember életté veszi el, hét fiúét és három lányét. Mindannyian Jób gyermekei. A fogadást végül Isten nyeri, de ennek érdekében simán feláldozott tíz fiatal életet.

S aztán? A Bibliában nincs további bejegyzés arról, hogy a Sátán ilyen vagy olyan okból meggyilkolt volna valakit. Tehát a végeredmény elég kiábrándító és egyértelmű.

Isten által elpusztítottak száma: 2.270.365 fő
A Sátán által elpusztítottak száma: 10 fő

https://www.youtube.com/watch?v=PAWdRzYu7vQ

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon