Chaplin hasonmásverseny

Mese a 20. század elejéről...

Valamikor 1919 és 1921 között az Ohio állambeli Cleveland városában működő Liberty Filmszínház Charlie Chaplin hasonmásversenyt rendezett. 

Az ekkor már befutott sztár, Chaplin, épp a városban tartózkodott, hogy a Liberty Filmszínház vezetőségével tárgyaljon legújabb filmjének a The Idle Class bemutatójáról. 

Chaplinnek annyira megtetszett a verseny ötlete, hogy úgy gondolta, álnéven maga is benevez. A szigorú zsűri figyelte a versenyzők kinézetét, sminkjét, mozgását. 

Az igazi Chaplin hasonmást keresték. Természetesen meg is találták. A versenyt Bob Hope fiatal komédiás nyerte. Charlie Chaplin még a dobogóra sem került. 20. lett.

A sztorit több verzióban Chaplin barátja és üzlettársa Mary Pickford színésznő mesélte különféle partikon és estélyeken. Ha nem is igaz, a sztori attól még mesés.

Minden esetre fennmaradt egy fültanú beszámolója arról, amikor a nagy Charlie Chaplin megnézett egy vígjátékot, melynek az akkor már befutott Bob Hope színész volt a főszereplője, a sztárja. Ezt mondta neki: „Szeretném, ha tudnád, hogy te vagy az egyik legjobb komédiás, akit valaha láttam.”

Hm... Chaplintől ez nem is rossz kritika.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon