Ukrajna?

Olvasom, hogy Hollandia átadta az összes fegyverét Ukrajnának. 

Igyekszem tájékozódni. Persze ahány oldal, annyiféle adat. Ami tény, hogy az elmúlt hónapok alatt Ukrajna elég jelentős fegyverarzenált tarhált össze. Európa országainak többsége szinte kéjes örömmel vált meg drága fegyvereinek egy részétől, amit állampolgáraik adójából vettek. Csak néhány ország lett úgymond: "feketeseggű", mert egy fia lőszert sem küldtek. Szerencsére mi közöttük vagyunk, s remélem, így is marad.

Az persze szintén érdekes, hogy -állítólag- az Ukrajnának küldött hadicucc egy része köddé vált, vagy terrorszervezetekhez került, ami két opciót mutat. Vagy elakadtak valahol a szállítmányok és azt valakik lenyúlták, vagy maguk az ukránok adták el, mely bevétel -nyilván- nem a nép megsegítésére fordítódott. Ne feledjük, a háborújuk előtt Ukrajna igen komoly mértékben korruptnak számított.

Az összekunyerált fegyvermennyiség nagyobb részét a Biden-féle amcsik adták. Aztán az ángilusok, és még sokan Európából. NINCS PONTOS ADAT, mert mindenki sumákol ezzel kapcsolatban. Csak annyi biztos, hogy a híradások jelentős része arról szól, hogy az ukrán főripacs vagy valamelyik haverja fegyvert követel mindenkitől.

Na most nekem lenne egy kérdésem. A fegyvereiktől megváló  adakozó országok számoltak-é azzal a forgatókönyvvel, hogy az ukránok rövidre zárják az orosz frontot és helyette inkább a tökvédtelen európai államokat támadják meg, ráadásul azokkal a fegyverekkel, amiket tőlük kaptak? Kirobbantva ezzel egy valódi világháborút, ami -természetesen- ismét nagy haszonnal járna az amcsiknak, akiknek manapság, -vagyis az orosz-ukrán háború előtti időszakban- a világhatalmi súlya pehelymértékűre zsugorodott. 

Lassan, de biztosan az Orwell-i világban találjuk magunkat, csak épp ezt a bőrünkön is érezzük - ez nem egy számítógépes játék, amiből simán kiléphetünk. Mikor jönnek rá az európai (félre)vezetők arra, hogy minden egyes Ukrajnának küldött lőszer csak a háború elmélyülését és hosszát növeli? S hogy a nem épp Marvel univerzum-beli főgonosz nem mást, mint az Amerikai Egyesült Államok, aki a mai napig milliárdos tételben vásárlója Oroszországnak.   

Tudom, hogy első hallásra képtelenségnek tűnik, de a történelemben volt már rá példa, hogy a "jajdenagyon" segítségre szoruló, alakuló állam a szerzett fegyverrel megszilárdított hatalommal visszaélve nemzetközileg is elítélt agresszor népirtóvá vált. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon